balik kampung blajar tatih

pepagi lagi opah dah ajak nawrah bertatih2 keliling rumah..bukan main lg yayang umi melangkah laju! hehehe..

Go Go  Go sayang umi !

Advertisements

jenjalan giant

sepatutnya kami p kenduri kwn si suami ari ni..tp xjadi plak dh..so, kami pi lh jenjalan giant kota damansara..

smpai2 trus ujan lebat bagai nak gila..habis parking kt giant penuh ajer…dekat 5 6 ksli me round, last2 dpt jgk..cian nawrah smpai tertido2..hah! sblm tu kami singgah nyam2 kat nasi arab depan giant tu..memg paberet lah! huhuhu…

umi sbnrnyanak cari bekal utk nawrah bwk p taska..skrg rasa mcm pelik plak slalu umi masak bubur kt yayang..tetiba xbt dah..sbb taska tu sediakn mkn tengahari..nasi n lauk sup sayur/ayam/ikan..umi nekad nak buat jgk bekal utk yayang umi nie…huhu..bukankh air tgn umi lg berkat…tol x ibu2…hu2..

antara cadangan menu yg nak umi bt roti telur ker..kuih pe2 ker..lempeng ker..puree ker…apa2 lh, nanti umi akan kongsi kan bersama.. ewah! mcm pandai msk jer..wek!

kalo p shoppin sti nak melalut bli benda2 len punyer..standard lh tuh..sama lh dgn si suami tuh..fuh! pastu hape lg, bajet lari lh..

hah! umi ada jumpa Lunatot nye cwgn kt cni, second floor..satu benda jer menarik minat umi..beg stylo mama yg terbaru kaler pink! argh!!! harga nya mak aih! rm75.90! gilo hapo…umi nyer beg skrg ni yg dok usung p opis kaler itam.. papa! nak beg tu jgk!!!! waa… ehem2…siap la ko beg..gaji bulan depan aku bli gak! tak kira! oh! pada yg xtau beg ni adlh cooler beg..umi simpan susu yg dah pam kat opis..hu2.. :p

Stylo Mama Special Edition

pas melalut sumer..msk giant cari tupperware utk yayang..memg xjumpa yg berkenan di hati..pas belek2 umi rembat jelah.. (Target: mencari tupperware yg ada pembahagian tengah2..pastu yg penting ada gmbor karton chugginton..kikiki)

nawrah memakai hooded blanket sbb sejuk

balik jer umah…habis sumer yayang buat bembarang jd menan dia..fuh! penat umi kemas2..but thank u to nawrah, umi have a wonderful time going shoppin with u my dear…love u…

tatih..tatih…

hai3…tetiba umi ada mood nak tulis nih..sejak2 bz ajer nih..hu2.. mlm2 baru lah umi blh bloging sbb time tu ajelah nawrah tido.. umi akan cuba catch up kembali perkembangan terbaru nawrah..

yes, nawrah dah setahun..tp masih belum lg nak berjalan..tp kalo meniti bukan main laju! memanjat! tiap2 ari umi ajak bertatih dgn nawrah..dia masih kelihatan takot lg..walhal ada penah sekali yayang berdiri..2 3 saat lepas u duduk alik…org tua2 cakap kalo budak naik gigi dulu dia akan lambat berjalan..agaknya lah..nawrah naik gigi masa umur 6 bulan lg! naik sikit2…skrg dah 8 btg gigi! huhuhu…

umi sbnrnya xrisau yayang xjln lg, tp kwn2 asyik tanya jer..lelama buat umi risau dah..tp benda ini xblh paksa2..biar dia sendiri akan berani utk melangkah…nanti umi bwk yayang ke taman yek! hu2…

antara detik yayang memula nek gigi…

gigi 2 batang..mula nek bwh dulu..

wah! dah lama tak online!!

wah!…minta maaf sgt2 umi dh lama xonline…bz memanjang..dekat sebulan dh ni… baby nawrah pun dh setahun.. Fuh!

banyak benda dh berlaku antaranya..birthday party nawrah, umi demam teruk, kena OT weekend n mcm2 lg.. hahahaha….

nanti umi akan update alik semula yea…skrg umi nak tdo coz umi skrg dah sihat..hu3…Gdnite!!!