New Walker !

memandangkan yayam masih takot2 nak jalan…umi telah bli kan walker br utk yayam berlatih jalan! huhuhu…ada sale kat BB Store Kota Damansara…mahai ler jgk tp utk yayam umi sangup ajer! utk arge asal Rm169..kalo arge sale lak..Rm129…ok lar tu… :p

Nawrah New Walker !! Wewit!!

sronok yayang main coz ada bunyi2 lagu yg blh dilaras volume nya…wu3…

relax jer yayang berdiri sendiri… ummi like!

sambil main hand phone papa

pankek ummi

bebaru ni ummi tetiba jer teringin nk try bljr bt pankek…resepi blajor kt internet jer cik jah! huhu… sesungguh umi bli bembrg n kuali pan kecit…senang jgk bt nyer…hingat susah mana…hehe.. ternyata nawrah n papa suka kan nya….wu3… (slalunya umi xpandai msk)

Bahan-bahan diperlukan ialah…

2 1/2 cwn tepung gandum, 2 sudu baking powder, 1/2 sudu garam, 2 sudu gula, 1 biji telur, 1 cwn sudu segar, 1 cwn air sejuk, 1 cwn air sejuk, 2 sudu butter dicairkan, 1 sudu esen vanila…

cecaranya…campurkan semua bahan2, pastu trus jer tuangkan sikit2 ke dlm pan…terbalik2kan nya…siap! Senang nk giler!

pankek di msk dgn api yg pelahan…:p

pankek diterbalik2 kan (wah! tanda harga pan terlupa nk bukak) :p

pankek dh siap!! blh di mkn dgn jem / butter / madu

abis comot nawrah mkn…hu2..xper ummi xkisah… :0

Mr. Husband / Mr. Papanawrah / Mr. Annaloq

entry nie special dedicated to my beloved husband…dia adlh seorg suami yg sgt bertanggungjwb…penyayang n ske bt klakor..he3

papa sanggup bt ape saje demi nak sara kami..disamping kerja tetap dia…dia ada jg bt part time nangkap gmbo wedding…dr dedulu lg papa minat art nih! blh plak tuh bt kerja mengedit gmbor smpai 3 4 pagi! Mok! kalo umi lh…dh lama tertido2…uhuk2..

blh ajer jengah ke Web site nih… http://www.beautyandtherare.com/

hero kami berdua

papa memulakan kariernya dlm dunia photografi pada tahun 2009…iaitu pada awal perkahwinan kami…. sumenya adlh hasil usaha gigih papa n rakan2 seperjuangan nya…umi support papa 100%! Jgn Risau! Umi sayang kan abg kerana abg sanggup berkorban demi kami…smg abg dpt maju kan bisnes abg hingga ke tahap yg abg impikan…

We Love U Papa !!

karya papa yg umi paling…..ske!

penyusuan badan

pernahkah anda terpikir nk menyusukan anak sampai umur 2 tahun?? uih! umi xpenah terpikir pon smpai lh ada sorg member opis umi menyarankn umi n mengajor umi cara2 bagaimana nk pam susu di opis..hu2..terima kasih Yan! http://princesyahir.blogspot.com/  Alhamdulillah, umi dh setahun sebulan berjaya memberikan penyusuan secara eksklusif kepada nawrah..walaupun skrg udah kurang susu..xmcm dulu..tp umi tetap gigih! yah! hehe..

comey kan anak umi nie…umi skrg merindukan saat2 penyusuan direct tu…krn skrg nwrah dh tetiba xnak minum direct…suka minum dlm cawan plak dh..umi pon xtau nape tetiba dia xnk…agaknya nak beralih umur kot…hehehe…

skrg umi tgh berusaha keras utk mengumpul semula stok susu coz semakin lama makin kurang…yayang kuat minum skrg!! wah!!

 

stok susu nawrah…waa..sketnya…

hah! pam yg umi gunakan biasa2 jer…tp jenuh juga mengumpul duit utk bli nya yong….hu2..stu jenama Medela Harmony pakai kat umah…stu lg Avent kt opis..umi lebih suka kan Avent sbb senang nk cuci..Medela tu payah ler…uhuk2..

Medela Harmony

Avent Isis Single Pump

tetiap ari umi pam kat opis…kdg2 terpaksa curi2 masa utk pam coz kdg2 byk koje…hah! nak ke umi2 kat luar sna pam susu di wktu kerja…hehehe.. itulah…bkn sume org blh buat…ia memerlukan smgt n kegigihan yg tinggi n sokongan kuat dr si suami..dengor mcm senang…cuba bt tengok!!  hahaha.. kalo lh ada kwn yg nyusu bdn jgk…lg lh bagus! blh together2 ko! :p semoga entri umi ni dpt inspirasi dr sume umi kat Malaysia nih! Ewah! Ingatlh usaha itu bkn utk sapa…utk anak kita jgk…Yah!

barulah anak anda menjadi tomey ini!!!

songs that make ummi in good mood

hah! dah lama ummi xonline nie..huhu..ummi xnyempat2 ler, sbb lepas jer tdo kan yayang, ummi pun trus hanyot sama..hehehe.. sama ler ngan ummi2 len kat luar sna tuu..

ummi ske sgt layan lelagu yg best2 utk nek kan semngt ummi tetiap ari..drpd kat U sampailah skrg..minat sama jer..husband pon sama naik jugak ko..ummi giler group Incubus..kalo dulu pon study sti pasang jer lagu nih! chewah! jgn terkejot..agaknya zaman nawrah dh besar nanti group nie udah mcm band Beatle dh kot gamak nya…heheh…

incubus

antara lelagu dia yg ummi dgr..sila tgk kat sini..http://www.youtube.com/watch?v=HhEjFWiWmik ,

http://www.youtube.com/watch?v=JoZJqcZotys&feature=related  ,

http://www.youtube.com/watch?v=7zN9vd9WUiA&feature=related  ,

sajer jer sronok2 dgr…huhu.kalo nak dgr lg..tgk sendri kat you tube..ada gak yg len paberet ummi, tp biarlah rahsia…wu3..

kalo ummi lelagu yg happy2 love2 gitu…antaranya..Estrella, ummi memg teringin sgt nak jumpa depa nie..ummi ske nyanyi masa2 nek moto…hehe.. hah! layan kat link nie ajer.. simple but sweet… Of course la Independent band Malaysia!! hehe…

http://www.youtube.com/watch?v=0BtEfg-9bmE   ,    http://www.youtube.com/watch?v=0JM6T92gks4&feature=related     ,

 estrella

hah! nawrah kan ada peberet dia jgk tau..kalo dia nangis jer, ummi akan pasang video clip Justin Bieber..hahaha…sure senyap trus!! betol……he2.. tambah2 kalo lagu Baby tuu…ternganga2 yayang tgk! time nak tdo pun sama……

http://www.youtube.com/watch?v=0JM6T92gks4&feature=related     ,      http://www.youtube.com/watch?v=SOI4OF7iIr4&feature=related     ,   http://www.youtube.com/watch?v=CHVhwcOg6y8&feature=relmfu

justin bieber

tetapi lagu justin nie selingan jer….seeloknya lagu nasyid2 ker diperdengarkan kepada baby..spy terang hatinya..disamping pemakanan yg sihat2 iaitu kurma dan kismis adalah wajib diberi mkn utk minda baby bijak..nawrah tak putus mkn kismis…ummi sentiasa bg dia mkn kunyah2…huhu…moga2 nawrah jd anak solehah ummi…love u!!

umi penat bekerja…

wah! tetiap hari ada jer kerja bos bg…alik umah penat…cian nawrah cayang umi tuh…xdpt men lelama dgn umi..

rutin harian lepas alik keje..amik nawrah dr taska…. bli lauk masak mlm punye…smpai umah..basuh baju nawrah (papa ambil peranan jaga nawrah)…sesambil tu tanak nasik nawrah…kemas dapor..sidai baju..mandi…solat…masak…suap nawrah mkn…minum air…tukar lampin nawrah….kemas beg sekolah nawrah…siapkan bekal nawrah…sementara dia tgh main2…baru lah umi dpt rehat…begitulh tiap2 ari…Fuh! kalo nawrah aktif, dia tdo lewat..kalo petang kurg tdo, dia tdo awal…brlah umi betul2 rehat….

tp tulah kalo penat keje..tgk muka yayang umi ni, terus ilang penat tuh…hihihi…kecuali time nawrah bad mood…itu papa pun xblh bt pe dh…uhuk2….

petang2 time umi jemput nawrah dr taska

skrg yayang umi dh pandai mkn biskot sendri, pastu kalo mkn tu sti ngadap tv…hihihi…tgk! memang asyik kan ! umi pun bersunggguh2 nangkap gambo nyer…

nak tau x nawrah tgk cite peeeeeee……….hehehe

upin dan ipin !!! umi yg ajor nih!