waktu rehat umi

sumer2 umi agaknya time ujung2 minggu lh nak rehat2 dgn ank2 suami tercinta..lg satu time ank2 tidor..hehehe.. tu pon curi2 masa nk bt kejer lain kan.. mana la mampu pon pakai pembntu rumah..
time ujung2 minggu pon ok gak pi jalan2 bersama family.. kat KL nie umi cumer ada kwn pjbt jer..kwn lelama masa kecik2 dulu tu dh ke mana hala ntah..huhu
kejiranan kt umah umi nie umi kurang paham sket plak dh.. sbb jiran2 sblh2 nie bt xreti jer kalo terserempak..umi xnmpk pon depa tu friendly ker..nk tegur2 ker..apatah lg nak senyum! dh truk dh org Melayu kita nie..Hah! ada sorg makcik yg dok sblh umah dgn Taska Nawrah kan lgsg tak penah nk balas senyuman umi tau! muka lg masam lg lh ada! mslh nya setiap kali pon mcm tu jgk…smpai lh stu ari dia tetiba tegur umi tu pon sbb dia punyer pelam mangga dia kena curi satu pokok! eh! blh ckp plak makcik nie! hahaha… umi ada tnya papa..ada jgk org Melayu kita mcm nie yek? papa kata..lantak lh kat dia..memh jenis sombong xnk senyum orgnya..kita jgn amik kisah..hmmm… time dia susah br lh nk tegur..sama lh dgn jiran2 sblh umah umi nie.. bosan2..hmm..

Advertisements

hari2 di Kampong sblm raya

kereta kena la pi servis sblm alik kampong kan! thn nie raya kat Kulim.. tp balik Perak dulu hari jumaat tu..ahad br la bertolak ke Kulim.

seronok kami balik kmpong ari tu xde jam lgsg..maybe org KL xalik lg kot.. smpai kmpg nawrah jd gayat la tgk suasana sna..papa pon sronok sbb dh lama kami tak balik..bergambr sakan ko! huhu

haaa…Nawrah kan tetiba suker sgt main naik turun bendul dkt dgn pintu umah opah nie. risau umi takot jatuh, makin dilarang makin lg la dia nk main kat bendul tue..tgk! atok pon naik risau nawrah main kat ctu..atok pon pimpin lar..sayang cucu.. 🙂

nie bendul kat luar plak..tang nie pon dia nk main turun naik..huhu..klakor tol yayang nie..

jenjalan Kuala Kangsar bersama Opah..Umi penat dukung yayang!!!! muka opah pon xlrt dh….mentang2 dia dh blh jln…sumer tmpt nk jln..penat umi kejor..aksi kejor2 tue xsempat umi nk tgkp gmbor..loteh!!

hari2 di KL sebelum raya

cun tak posing kat cni..ewah! Nawrah nie tak tgk depan plak dh!..time nie kami kat Mid Valley nk cr baju raya Nawrah…dpt la jgk 2 pasang bj dress n 1 seluar.. beli kat Metrojaya ada Sale time tue..hehe..brg2 kat Metrojaya tu unik2 lah! rugi tak pi shoppin ctu tau! next time leh la singgah yea..huhu..

kami bukak posa kat Mid Valley la jgk sbb dh lewat pon..tu pon mkn kat bangku jer..Papa tapau KFC..slamber ajer la mkn ctu..sbb xnk pusu2 reramai berbuka dlm KFC..rimas ramai2 nie..paham2 jer la korang yek!

nie lah kasut raya Nawrah! Papa belikan saiz 3..kasut dulu tu dh sempit..makin laju lah lepas nie Nawrah jalan..GO GO GO !

nie sesajer la umi boh gambr nie..gmbr Papa n umi kat bazar ramadhan..kenangan berpuasa 2011..hehehe..punyer la serabut muka umi..ramai sgt org pon..kompem! thn depan umi xbt muka mcm nie dh! hahahahaahahahahaha

Sambutan Hari Raya

Pepagi raya lg Nawrah dh pakai baju raya dia..matching dgn umi nya..wu3.. baju kami dijahit oleh mak umi..saiz badan sumer umi bgtau by phone jer..hu2.. ternyata bj nawrah nmpk besar sket area leher tue..tp ok lah..

Nawrah lah nombor 1 sumer kuih raya dia nk mkn..pantang nmpk! bahulu jgn citer lh..tahun nie raya nawrah dpt duit raya lebih sket dr thn lps..hu2..Alhamdulillah.. sumer umi bank in dlm akaun Nawrah..umi doakan Nawrah cepat besar n jd hapy2 slalu..