Layan Harry Potter last episod

Harry Potter ni memg fenomena lah bg umi.. Cayalah! Sedih sesgt coz nie adlh last episod..actually umi dh tgk bebyk kali dh.. Akhirnya! Papa ada download cite ni dlm bluraycopy..Peh! Pueh ati tol umi! Bukan senang nk paham citer nie..hanya peminat Hary Potter yg sejati ajer yg paham..mcm umi! Hehe.. Ada part gembira, sedih, persahabatan, cinta, lelawan sumer lah! Hehe.. Kalo nk tgk,bwk la pendrive or external kat umi..leh aje umi bg citer ni..hu2..

If umi ni kaya lh..umi akan beli full episod original dvd bluray hary potter nye series..include story books dia. Huhu.. Moh la kita tgk skali lg citer nie.. Aspektropatronam!!!! :p

Posted with WordPress for BlackBerry.

Cleaning makeup brushes

Baru belajar cara terbaik utk cuci berus makeup dr YouTube yo! Huhu.. Ape lg, bljar dgn kak Michelle Phan ler.. Sonang ajer ko.. Gunakan hand wash soap liquid antibacterial which is I’am using Dettol n Olive oil..tuangkan sket atas pinggan.. tenyeh2 berus secara sapuan atas ke bwh..kemudian cuci dgn air.. Settle! Pastu keringkan bulu berus secara kebawah dgn menggunakn Brush Guard n put in gelas… Jgn letakkn ia scr berus keatas sbb takot air akan masuk ke dlm berus n rosakkn gam nya n blh akibatkn bulunya tertanggal.. Huhu2.. Settle!
Kepentinggn mencuci berus anda setiap hari sbb kita xnk bakteria yg ada pd berus kena muka n blh akibtkn naik jrwt. Lg pon kebersihan kan dituntut dlm Islam.. Dinasihatkan agar mencuci berus foundation n berus eyeshadow setiap hari sbb foundation kebnykknnya dlm bentuk liquid, lg mudah lekat bakteria.. Makeup pon nanti cun n fresh jika berus dijaga bersih yea.. Hehe..ok! Makeup n penjagaan diri penting yea.. Gd nite!!

Posted with WordPress for BlackBerry.

Karipap Memalam

Tetiba memlm umi bt karipap keledek utk anak umi bwk bekal esok pi sekolah..hu2. Ni sbb hormon lh nie, tetiba rajin. Sblm tu kami kuar pi Jusco Kepong beli bembrg umah n kipas sbb yg hadiah kawin kami tu dh patah plak dh..hu2. Tu yg skali arong pi beli keledek tuu.. :p
Umi xpandai bt pon..cuma mintak papa rasa inti tu..hu2..papa kata ok n pedas cket.. Xpelah, nanti2 umi blh improve kan! Hehe..

doh karipap yg dh siap diuli dlm masa 3minit

doh karipap yg dh siap diuli dlm masa 3minit

Posted with WordPress for BlackBerry.

Moringa Leaves

Umi ada rahsia nk dikongsikn bersama nie, huhu..bebaru ni susu umi dh down sgt2.. Kesian ank umi..so,umi pon pi lh cr solution nk kasi tmbh lg susu.umi pon beli lh kapsul Moringa Leaves ni kat kedai Lunatot’s Giant Kota Damansara..memg harganya mahai nak mamfus! Rm60 sebotoi..tp berbaloi2..

Umi ada bt research yg kata segram daun tu adlh bersamaan 2 kali lebih vitamin A drpd carrots, 14 kali lebih kalsium berbanding susu dan 4 kali lebih fiber drpd oat !! Power!! Hehehe… Cuba n rasa lh perubahannya! Huhu..

Posted with WordPress for BlackBerry.