Selamat Berpuasa semua!!

Terlebih dahulu..umi nak mengucapkan kpd semua Selamat Berpuasa n moga2 dpt keberkatan di bulan posa ini..arap posa penuh tahun ni…huhu.. agak terlmbt sket umi ucap ni coz sibuk memajng ajer umi pon! :p skrg dh seminggu posa..n tahun ni dh 2 tahun umi berposa dgn family umi (nawrah tak posa) :p..

sejak2 nie umi bz lar sgt, alik keje jer trus pi bli brg dapur n ke bazar yg berdekatan umah..smpai umah, trus bersilat memasak mkn mlm nawrah n lauk utk sahur esok..sbb utk berbuka nye umi bli ajer..hu2..kalo dh prepare msk mlm ni, esok xperlu lh bgn awal sgt..nk elakkn mamun..hahaha..

waktu berbuka lh paling seronok skali sbb nawrah siap join kami walaupun xposa! eeee…nawrah tak malu…:p kami tanya nawrah ‘sapa tak posa sini angkat tgn??’ nawrah pon slamber jer angkat tgn…hahaha…cute sgt.. papa siap rakam lg ko..

tetapi umi agak sedih tak dpt ke terawikh tahun ni sbb menjaga nawrah kat umah.. xper..nanti nawrah besar nanti kita pi sesama yea…

diharap di bulan Ramadhan yg mulia ni..kami sekeluarga akan mendpt keberkatan n dpt rahmat Allah..Insyaallah..

Advertisements

My Purple Orkid

bebaru ni papa ada pi ke pesta pameran bunga di Putrajaya..tapi sayangnya kami tak dpt ikut coz papa ada job tunang pada pagi tu…uhuk2…jd umi dok umah jelah ngan yayang…

balik tu papa ada bli kan umi bunga orkid tau! cun… ingat lg papa yea..umi suke sgt bunga orkid.. orkid bunga kaler ungu ni sudah berbunga rimbun dh..cuma skrg umi kena maintain siram pepagi n boh baja jgk.. agar sihat walafiat…huhu…arap2 umi dpt meringan2 kan tulang umi ni utk orkid purple umi nie…jgn mati udah! sbb umi xla pandai sgt pon…tp umi akan usaha! yah! Yayang! jgn kaco umi nye orkid tau…. hu2…

 

Hada Labo

Skrg nie umi dh bertukar ke produk Hada Labo nie…best giler…baru 2 minggu umi pakai, kulit umi dh tak kering n berminyk sgt dh..terutamanya time br bangun tido..huhu.. pepagi umi mandi pastu pakai cleanser + Hada Labo Super Hyaluronic Acid Moisturizing Lotion n then uruskan nawrah utk ke taska (sempat utk lotion itu kering)..hanya perlukan 3 4 titik saja sudah cukup utk lembab kan muka umi.. :p sesuai utk org pemalas mcm umi…hihihi..ok2..utk umi yg sibuk.. :p

kulit umi ni sensitif sgt…umi ada skin history yg sgt kronik dulu..iaitu jerawat!! umi penah terima rawatan pakar di hospital penang n penah juga mengambil steriod n antibiotik…produk mcm2 dh umi guna..makin truk lg dok ada..hu2.. lepas kawin trus pelan2 jrwt umi ilang..skrg! jrwt umi dh tiada n tinggal bekas parut saja.. :p sbb tulah umi pikir n bt research tntg kelembapan kulit n cuba lah Hada Labo nie.. huhu
so skrg maintain jer lh jaga pagi n mlm…jgn tido kalo muka ada makeup..tu jer!
Cuba lah! Best….lembab jer kulit sampai ke petang! wu3…

breakfast nawrah

pepagi lg nawrah dh gerak ummi bangun…lapar la tuu…huhuhu…nawrah time breakfast la paling dia suka…sbb mkn suap sendiri pastu dpt tgk karton…ummi pon tumpang skali… :p koko crunch n honey star feveret nawrah!!

breakfast bersama nawrah sayang

nawrah akan mkn koko crunch dulu …pastu br lh honey star… huhu..

tgk! dh nk abis…cepat nawrah mkn…bagus anak ummi!


online biz

ummi ada terpikir2 nk bt biz online…utk menmbh pendptn family…utk shoppin pon stu hal gak..hu2… byk benda ada dlm pikiran ummi skrg…stokis, modal, planning website…arap ummi dpt pertlgn papa…sbb ummi mana la pandai sgt… huhu..agaknya kalo ada lh buku jual kt kedai cite psl mcm ne nk bt biz on9 dh lama dah ummi bli!! hu2.. kwn papa ada bgtau yg utk dptkn stokis brg2 murah memg xde kt Malaysia nie…sume luar negara beb..

pendek kata minat tu kena ada…ummi minat art…tp keadaan bt ummi xdpt smbung blajar subjek art SPM iaitu Kejuruteraan Awam.. maybe rezeki ummi xde kt situ..uhuk2…still regret smpai skrg.. hah! bt keje art dlm biz on9 ok gak tu!! huhu… akan ummi usahakan nya! Insyaallah..

hand bag ??

makeup ??

 

 cup cake ??

brooch button ??

iMac ?? Opps !! sorry…

baju baby ??

biskot raya ?? raya dh dekat

Arghh!! Penin ummi….Help me…



New Walker !

memandangkan yayam masih takot2 nak jalan…umi telah bli kan walker br utk yayam berlatih jalan! huhuhu…ada sale kat BB Store Kota Damansara…mahai ler jgk tp utk yayam umi sangup ajer! utk arge asal Rm169..kalo arge sale lak..Rm129…ok lar tu… :p

Nawrah New Walker !! Wewit!!

sronok yayang main coz ada bunyi2 lagu yg blh dilaras volume nya…wu3…

relax jer yayang berdiri sendiri… ummi like!

sambil main hand phone papa