nawrah tertido

Advertisements

My Purple Orkid

bebaru ni papa ada pi ke pesta pameran bunga di Putrajaya..tapi sayangnya kami tak dpt ikut coz papa ada job tunang pada pagi tu…uhuk2…jd umi dok umah jelah ngan yayang…

balik tu papa ada bli kan umi bunga orkid tau! cun… ingat lg papa yea..umi suke sgt bunga orkid.. orkid bunga kaler ungu ni sudah berbunga rimbun dh..cuma skrg umi kena maintain siram pepagi n boh baja jgk.. agar sihat walafiat…huhu…arap2 umi dpt meringan2 kan tulang umi ni utk orkid purple umi nie…jgn mati udah! sbb umi xla pandai sgt pon…tp umi akan usaha! yah! Yayang! jgn kaco umi nye orkid tau…. hu2…

 

Hada Labo

Skrg nie umi dh bertukar ke produk Hada Labo nie…best giler…baru 2 minggu umi pakai, kulit umi dh tak kering n berminyk sgt dh..terutamanya time br bangun tido..huhu.. pepagi umi mandi pastu pakai cleanser + Hada Labo Super Hyaluronic Acid Moisturizing Lotion n then uruskan nawrah utk ke taska (sempat utk lotion itu kering)..hanya perlukan 3 4 titik saja sudah cukup utk lembab kan muka umi.. :p sesuai utk org pemalas mcm umi…hihihi..ok2..utk umi yg sibuk.. :p

kulit umi ni sensitif sgt…umi ada skin history yg sgt kronik dulu..iaitu jerawat!! umi penah terima rawatan pakar di hospital penang n penah juga mengambil steriod n antibiotik…produk mcm2 dh umi guna..makin truk lg dok ada..hu2.. lepas kawin trus pelan2 jrwt umi ilang..skrg! jrwt umi dh tiada n tinggal bekas parut saja.. :p sbb tulah umi pikir n bt research tntg kelembapan kulit n cuba lah Hada Labo nie.. huhu
so skrg maintain jer lh jaga pagi n mlm…jgn tido kalo muka ada makeup..tu jer!
Cuba lah! Best….lembab jer kulit sampai ke petang! wu3…

breakfast nawrah

pepagi lg nawrah dh gerak ummi bangun…lapar la tuu…huhuhu…nawrah time breakfast la paling dia suka…sbb mkn suap sendiri pastu dpt tgk karton…ummi pon tumpang skali… :p koko crunch n honey star feveret nawrah!!

breakfast bersama nawrah sayang

nawrah akan mkn koko crunch dulu …pastu br lh honey star… huhu..

tgk! dh nk abis…cepat nawrah mkn…bagus anak ummi!


online biz

ummi ada terpikir2 nk bt biz online…utk menmbh pendptn family…utk shoppin pon stu hal gak..hu2… byk benda ada dlm pikiran ummi skrg…stokis, modal, planning website…arap ummi dpt pertlgn papa…sbb ummi mana la pandai sgt… huhu..agaknya kalo ada lh buku jual kt kedai cite psl mcm ne nk bt biz on9 dh lama dah ummi bli!! hu2.. kwn papa ada bgtau yg utk dptkn stokis brg2 murah memg xde kt Malaysia nie…sume luar negara beb..

pendek kata minat tu kena ada…ummi minat art…tp keadaan bt ummi xdpt smbung blajar subjek art SPM iaitu Kejuruteraan Awam.. maybe rezeki ummi xde kt situ..uhuk2…still regret smpai skrg.. hah! bt keje art dlm biz on9 ok gak tu!! huhu… akan ummi usahakan nya! Insyaallah..

hand bag ??

makeup ??

 

 cup cake ??

brooch button ??

iMac ?? Opps !! sorry…

baju baby ??

biskot raya ?? raya dh dekat

Arghh!! Penin ummi….Help me…